Proeftuin AR/MR

Waarover gaat het?

In labo- en procesomgevingen worden werknemers geconfronteerd met een stijging in complexiteit en variabiliteit van processen. Ingewikkelde (parallelle) processtappen en grote hoeveelheden informatie moeten op een correcte en veilige manier verwerkt worden. De taken in zulke omgevingen worden nog steeds hoofdzakelijk manueel uitgevoerd, inclusief het bedienen van gespecialiseerde machines, en vereisen bovendien dat de werknemer zicht houdt op grote hoeveelheden (gecompliceerde) informatie. Door recente ontwikkelingen in de beschikbare hardware en software voor de verwezenlijking van Augmented en Mixed Reality (AR en MR) toepassingen, wordt deze technologie toegankelijk en inzetbaar in een grote verscheidenheid aan productieprocessen en kunnen we oplossingen aanbieden om efficiënt om te gaan met de stijgende complexiteit en variabiliteit in productieprocessen. Deze VLAIO proeftuin Industrie 4.0 adviseert jouw bedrijf bij het overschakelen naar deze technologische ondersteuning.

Gebundelde krachten

Nieuwe praktijkcases zullen worden gedemonstreerd op basis van de uitgebreide kennis en jarenlange ervaring in Augmented Reality en Mixed Reality van de onderzoekspartners:

Hierbij worden worden via drie reële cases een aantal herbruikbare componenten voor het opzetten van AR en MR applicaties gedemonstreerd op maat van, en in nauwe samenwerking met partners uit de domeinen:

  • agrovoedingsindustrie, vertegenwoordigd door Flanders’ FOOD,
  • “wet labs” uit Biotech bedrijven, vertegenwoordigd door BioVille, beheerd door LRM,
  • maakindustrie, vertegenwoordigd door Flanders Make.